home | contact

Producenten
DUBOIS - DE ZOEKTOCHT NAAR DE ONTBREKENDE SCHAKEL is een documentaire van filmmaker Robin Peeters en cultuurhistoricus Kris Förster. DUBOIS wordt geproduceerd door tv- en filmproducent Mosasaurusfilm. De documentaire komt tot stand in samenwerking met coproducent KF InHeritage. De productie wordt inhoudelijk ondersteund door Natuurhistorisch Museum Maastricht en Nationaal Natuurhistorisch Museum Naturalis te Leiden.


ROBIN PEETERS
Robin Peeters is producent, regisseur en co-auteur alsook cameraman en editor van DUBOIS - DE ZOEKTOCHT NAAR DE ONTBREKENDE SCHAKEL. Peeters studeerde in 1996 af aan de Nederlandse Film- en Televisieacademie in Amsterdam, het jaar waarin hij ook zijn productiehuis Mosasaurusfilm oprichtte.

Onder de vlag van Mosasaurusfilm maakte Peeters tientallen opdrachtfilms en commercials voor regionale, landelijke en internationale klanten en regisseerde en produceerde hij in samenwerking met auteur Ton van Reen IN HET LICHT VAN DE HAARD, een dertiendelige televisieserie over sagen en legenden (L1).

In 2005 won Peeters de L1 Reclame Award voor drie televisiecommercials voor Gulpener Bier. In het daaropvolgende jaar produceerde en regisseerde Peeters de comedy/fantasyserie SJRAVELENTAERE (L1). In datzelfde jaar regisseerde hij tevens voor tv- en filmproducent NLFILM vier episodes van de dramaserie DE HEMELPAORT (KRO/L1).

In 2007 produceerde en regisseerde Peeters de korte speelfim TIKKEN (Suspense Publishing/ Mosasaurusfilm). In datzelfde jaar schreef en regisseerde en verzorgde Peeters het camerawerk en de montage van het zesdelige docudrama IN DE VUURLINIE, over het leven en werk van de brandweer (L1).

Naast documentaires voor de medische wereld produceerde, regisseerde en schreef Peeters in 2008-2009 de dertiendelige documentaireserie EXPEDITIE LIMBURG - ONTDEK HET VERLEDEN (L1) en maakte hij de aangrijpende internetserie BOEITMEDAT (Binnenlandse Zaken/ENG Company). Momenteel werkt Peeters aan een nieuw seizoen van EXPEDITIE LIMBURG.


KRIS FÖRSTER
Kris Förster is co-uitvoerend producent en co-auteur van DUBOIS - DE ZOEKTOCHT NAAR DE ONTBREKENDE SCHAKEL. Förster studeerde af aan de Universiteit van Maastricht als doctorandus in de Cultuurwetenschappen. Na zijn studie heeft hij zich gespecialiseerd in het relatief nieuwe vak van erfgoedcommunicatie.

In 2005 startte Förster zijn bedrijf KF Productions, waarvan KF inHeritage de hoofdbedrijfstak vormt. KF inHeritage richt zich op conceptontwikkeling, fundraising, productie en projectcoördinatie op het gebied van communicatieprojecten rond archeologie, geschiedenis en cultuurhistorie.

In 2008-2009 was Förster co-producent en co-auteur van EXPEDITIE LIMBURG - ONTDEK HET VERLEDEN. Momenteel werkt hij samen met Peeters aan het nieuwe seizoen van EXPEDITIE LIMBURG.


Förster (l.) en Peeters.


home
>>

dubois | documentaire | locaties | producenten | achter de schermen | links | contact

Alle rechten voorbehouden © mosasaurusfilm 2009 - 2012